Návrh uživatelského rozhraní (wireframe)

Cílem projektu je vypracovat wireframe systému pro rezervaci očkování. Projekt má dvě možné alternativy. První možností je wireframe mobilní aplikace, druhou možností je wireframe aplikace webová. V případě webové aplikace není nutné navrhovat responzivní verzi.

Wireframe musí být vytvořen v papírové podobě (výjimku tvoří wireframe vytvořený elektronickou tužkou na tabletu, cílem je nepoužívat žádné komplexní nástroje) a musí obsahovat veškerou požadovanou funkcionalitu. Šablonu pro wireframe naleznete zde.

Co musí obsahovat wireframe?

Co nemusí obsahovat wireframe?

Splnění kolokvia

Během semestru probíhají “cykly hodnocení”, které jsou simulací realné práce na projektu. Pro získání průběžné zpětné vazby mi prosím zašlete naskenovaný/vyfocený wireframe ve formátu PDF (všechny stránky v jednom souboru) na platformu MS Teams (do osobního chatu). Do wireframu zakreslím své připomínky a poté jej zašlu zpět. Tento cyklus můžete opakovat tolikrát kolikrát budete potřebovat, jedná se o výukový nástroj, průběžné hodnocení nemá vliv na výsledný verdikt kolokvia a průběžné odevzdávání je více než doporučeno.

V závěru semestru bude možné wireframe projektu odevzdat k finálnímu hodnocení, za které bude studentovi uděleno splnění kolokvia. První kolokvia budou vypsána v zápočtovém týdnu, doporučuji cílit na tento deadline.

Užitečné odkazy

Systém pro rezervace očkovaní

Jednoduchý a přehledný systém pro rezervaci očkování. První verze systému MZČR je po uživatelské stránce silně nevyhovující. Následující obrázek demonstruje jak systém nemá vypadat. Dbejte na jednoduchost a přehlednost, systém budou používat lidé všech věkových kategorii.

Požadovaná funkcionalita

Ostatní informace